Beurs1 mrt '18 07:06Aangepast op 1 mrt '18 07:24

Ackman gokt niet meer op ondergang Herbalife

Auteur: Jelle Maasbach

Vijf jaar lang gokte Ackman met meer dan een miljard dollar op de ondergang van Herbalife, maar neemt nu zijn verlies.

(EPA)

Het is misschien wel het meest dure gevecht uit de geschiedenis van het beleggen: de strijd van miljardair Bill Ackman tegen Herbalife. Het bedrijf verkoopt poeders en pillen, maar Ackman vond het een ouderwetse Ponzifraude. Hij dacht dat het als een kaartenhuis in zou storten en ging daarom short op het aandeel, dacht dat de koers naar nul zou gaan.

In 2013 begon zijn strijd. Bij zakenzender CNBC vertelde de belegger dat hij een miljard dollar inzette op het instorten van de onderneming, tot woede van het bedrijf en van een andere investeerder: Carl Icahn. De twee kregen het live op televisie met elkaar aan de stok. Icahn noemde Ackman een leugenaar en zei dat hij 'een huilbaby was'.

Icahn bewandelde daarna de andere weg en begon juist aandelen te kopen. De maanden en jaren erna begon de koers te stijgen en had Ackman het nakijken. Gisteren sloot de koers van Herbalife op het hoogste punt uit de geschiedenis en nam hij dus zijn verlies.

Het is wederom een dreun voor de man die een paar jaar geleden nog 'Baby Buffett' werd genoemd: hij zou de nieuwe Warren Buffett worden. Inmiddels staan er wat missers op zijn naam. Zo ging hij nat met zijn belegging in farmaceut Valeant, door een enorme koersdaling verloor hij 3 miljard dollar met zijn investering.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen