Beurs8 mrt '18 06:12Aangepast op 8 mrt '18 13:02

Topman ING krijgt flinke salarisverhoging

Auteur: Jelle Maasbach

Ralph Hamers, topman van ING, krijgt een salarisverhoging van 50 procent. 'Hamers is eredivisie, maar werd Jupiler League betaald.'

CEO Ralph Hamers (R) en voorzitter van de raad van bestuur Jeroen van der Veer
CEO Ralph Hamers (R) en voorzitter van de raad van bestuur Jeroen van der Veer ( ANP)

De raad van commissarissen van ING heeft besloten dat Hamers meer moet verdienen en daarom gaat de betaling flink omhoog. Dit jaar zal de bestuurder er ruim vijftig procent bij krijgen, waardoor het salaris op meer dan drie miljoen euro uitkomt.

Doorpakken

De toezichthouders van de bank vinden dat Hamers vergeleken met collega's van Europese ondernemingen te weinig krijgt. 'Hamers is eredivisie, maar werd Jupiler League betaald', zegt president-commissaris Jeroen van der Veer tegen het Financieele Dagblad. 'We hebben het telkens uitgesteld, maar nu besloten door te pakken en een grote stap te maken.' Of Hamers zelf om de verhoging heeft gevraagd, wil Van der Veer niet zeggen.

ING heeft een beurswaarde van 55 miljard euro en samen met hun balans behoren ze daardoor bij de middenmoot van de Europese bankensector. Vergelijkbare banken zijn UniCredit, UBS, RBS en Credit Suisse. De topmannen van UBS en Credit Suisse kregen meer dan tien miljoen euro uitgekeerd voor een jaar werken, de ceo van RBS moet het doen met 3,5 miljoen euro.

Gerelateerde artikelen