Beurs13 jun '18 07:02Aangepast op 13 jun '18 13:33

Beursdebutant Adyen stapt in kredietverlening

Auteur: Jelle Maasbach

Betalingsverwerker Adyen kreeg om 9 uur een beursnotering. Naast de beursgang is er meer nieuws: het bedrijf gaat de strijd aan met banken en biedt krediet aan.

Adyen wil zo de concurrentie aangaan met traditionele banken, blijkt uit de prospectus voor de beursgang die is doorgelicht door het Financieele Dagblad. Nog dit jaar zou Adyen beginnen met het verstrekken van kortlopende kredieten. Beurscommentator Jelle Maasbach legt uit:

Analist Jos Versteeg van Insinger Gillissen denkt dat het een goede stap is van het bedrijf. Het is een markt die duizenden miljarden groot is en daar kan Adyen mooi in groeien:

Veel beursgangen werden de afgelopen tijd uitgesteld of zelfs afgeblazen. Adyen is een uniek geval en de Vereniging van Effectenbezitters denkt niet dat deze beursgang ineens zorgt voor nieuwe namen op de beurs. 'Het is niet te zeggen dat dit een nieuwe lente aan beursgangen is', zegt Joost Schmets, hoofdeconoom bij de VEB,

Grote vraag is of het bij dit succesverhaal blijft, of dat er nog meer van dit soort beursgangen aankomen. Wienke Giezeman, oprichter van The Things Network, denkt van wel. Meerdere kandidaten ziet hij en onderschrijft de opties die Remco Janssen, 'de godfather' van Nederlandse startups, geeft. Coolblue, Travelbird, maar ook WeTransfer maken mogelijk snel hun gang naar de beurs.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen