Beurs26 jul '18 16:58Aangepast op 26 jul '18 17:46

'Energietransitie biedt juist kansen voor haven Rotterdam'

Auteur: BNR Webredactie

De haven van Rotterdam heeft meer dan concurrenten als Hamburg en Antwerpen te lijden onder de energietransitie, doordat het volume aan kolen en ertsen veel hoger is. Dat Rotterdam als haven in het eerste halfjaar relatief magere resultaten boekte, heeft bovendien deels te maken met de relatief gunstige cijfers in dezelfde periode een jaar eerder, zegt Allard Castelein, CEO van het Havenbedrijf Rotterdam.

Op korte termijn treft de energietransitie Rotterdam relatief hard door de abrupte afname van de kolenoverslag, voor de toekomst ziet Castelein alleen maar meer kansen. 'Er gaat meer gebruik gemaakt worden van schone energie, zoals wind op zee, schone elektroden, circulaire processen voor afval. Dat gaat wel een aantal jaren duren en het zullen vele projecten zijn door vele bedrijven. Maar het complex ziet juist veel meer kansen dan bedreigingen in die context van de energietransitie.' De totale overslag daalde met 2,2 procent. De containeroverslag was een van de weinige stijgers in de Rotterdamse haven. In teu's gemeten steeg de containeroverslag in Rotterdam met 6,2 procent naar 7,08 miljoen teu.

Lees ook: : Rotterdamse haven presteert veel slechter dan Antwerpen in eerste halfjaar

Kwartaalcijfers vallen altijd wat schraler uit als ze worden afgezet tegen een uitzonderlijk gunstige voorafgaande periode
Kwartaalcijfers vallen altijd wat schraler uit als ze worden afgezet tegen een uitzonderlijk gunstige voorafgaande periode (ANP BART MAAT)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen