Beurs27 mrt '19 11:15

Dans der giganten: Renault en Nissan willen fusie

Auteur: BNR Webredactie

Het Franse Renault en het Japanse Nissan hervatten de gesprekken over een fusie. De nieuwe Renault-topman Jean Dominique Senard heeft haast. Hij wil zo snel mogelijk om de tafel met de Japanners, zeggen betrokkenen tegen de Financial Times. De twee autoproducenten zouden na hun fusie samen Fiat Chrysler willen overnemen.

Voor het hoofdkantoor van Nissan in Yokohama wappert nu al de Japanse en de Franse vlag. De twee bedrijven werken al samen. EPA/FRANCK ROBICHON
Voor het hoofdkantoor van Nissan in Yokohama wappert nu al de Japanse en de Franse vlag. De twee bedrijven werken al samen. EPA/FRANCK ROBICHON (EPA)

Alle fabrikanten zijn bezig met miljardeninvesteringen om de overstap naar elektrische - en zelfrijdende auto's te maken. Om de kosten te delen zoeken ze naar samenwerking. Fiat Chrysler zette zichzelf eerder dit jaar openlijk in de etalage. Topman John Elkann zou gesprekken voeren met verschillende gegadigden. Daaronder is in ieder geval het Franse PSA, het moederbedrijf van Peugeot en Citroën.

LUISTER OOK: Raad van bestuur Renault komt bijeen over positie Ghosn


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen