Beurs5 aug '19 15:12

Flatex NL reageert op aantijgingen VEB over ondoorzichtig businessmodel

Auteur: BNR Webredactie

Het Duitse beleggingsplatform Flatex schudde Nederland onlangs op door beleggen aan te bieden zonder transactie-kosten. Maar dat kan helemaal niet gratis, waarschuwt de Vereniging van Effecten Bezitters (VEB). De brancheorganisatie voor beleggers vindt dat de AFM moet optreden tegen de informatie van Flatex die misleidend zou zijn. Jeroen Sonsma, directeur Flatex Nederland, reageert op die aantijgingen bij Zakendoen.

De fout zou zitten bij het integraal overzetten van hun productaanbod uit Duitsland naar Nederland. 'Daar zitten van oudsher Duitse fondsen in waar een hogere managementfee in verwerkt zitten die hoger is dan in Nederland gangbaar is. Die hebben wij zonder daar echt goed naar te kijken in Nederland beschikbaar gesteld', legt Jeroen Sonsma uit.

Het businessmodel van Flatex zou niet transparant genoeg zijn volgens de VEB. Jeroen Sonsma, directeur Flatex Nederland, zegt dat ze het zo hebben kunnen inrichten dat een deel van de marge die van oudsher vrij groot is aan de kant van market makers, ten goede laten komen aan de particuliere belegger door geen transactiekosten te hanteren.

LUISTER OOK: Duitse lage transactiekosten: naar 'gokken met aandelen'

( ANP XTRA SANDER KONING)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen