Beurs27 jan '22 09:23Aangepast op 27 jan '22 10:00

WeTransfer blaast beursgang af

Auteur: BNR Webredactie

WeTransfer blaast zijn voorgenomen notering aan de Euronext Amsterdam af vanwege marktomstandigheden. Dit schrijft het bedrijf in een persbericht. WeTransfer, waarmee je online grote bestanden kunt versturen, schrijft dat het 'als gevolg van volatiele marktomstandigheden' afziet van de voorgenomen beursgang.

Luister ook | AEX Factor

WeTransfer kondigde eerder deze maand aan naar het Damrak te willen. De onderneming met de gelijknamige digitale verstuurdienst van bestanden mikte daarbij op een beurswaarde tot 716 miljoen euro. Met de opbrengst van de plaatsing van nieuwe aandelen wilde WeTransfer verder groeien, bijvoorbeeld door overnames te doen.

Luister ook | Nederlands miljoenen-techbedrijf WeTransfer gaat naar de beurs

WeTransfer blaast beursgang af
WeTransfer blaast beursgang af (ANP / Hollandse Hoogte / Rob Engelaar)

CEO Gordon Willoughby van WeTransfer verwoordde het als volgt: 'Hoewel we besloten hebben om niet door te gaan met onze beursnotering als gevolg van de volatiele marktomstandigheden, blijft ons engagement om te voldoen aan de behoeften van onze wereldwijde gemeenschap van 87 miljoen maandelijks actieve gebruikers even sterk als altijd. Ik wil graag onze gebruikers, partners, het WeTransfer team en onze aandeelhouders bedanken voor hun voortdurende steun. Samen blijven we ons volledig inzetten om een verantwoordelijk bedrijf te zijn, onze strategie voort te zetten en ons groeitraject voort te zetten terwijl we inspelen op de kansen die voor ons liggen.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen