Beurs21 apr '22 08:33

Elon Musk kan rekenen op miljardenbonus

Auteur: ANP

Dankzij goede kwartaalcijfers van Tesla, kan ceo Elon Musk rekenen op een bonus van 23 miljard dollar. De winst en omzet van de fabrikant van elektrische auto's waren fors hoger dan analisten hadden verwacht.

Image
(ANP / Associated Press)

Dankzij de kwartaalomzet van bijna 19 miljard dollar en aangepaste winst voor afschrijvingen en belastingen van ruim 5 miljard dollar heeft Musk nu zicht op drie tranches aan opties op in totaal ruim 25 miljoen Tesla-aandelen.

Podcast | Tech Update: Tesla-medewerkers slapen op de grond

Papieren winst

Die opties geven hem het recht om de stukken tegen een flinke korting te kopen. Waar de aandelen woensdag een slotprijs van 977,20 dollar per stuk hadden, kan 's werelds rijkste persoon ter wereld de aandelen voor 70,01 dollar per stuk kopen. Dat levert een fikse papieren winst op. Directieleden van Tesla moeten nog definitief goedkeuring geven voor de nieuwe bonussen, die in 2018 zijn afgesproken.

Volgens een door persbureau Bloomberg bijgehouden lijst heeft Elon Musk momenteel een vermogen van 249,9 miljard dollar. Een week geleden kondigde hij aan socialmediaplatform Twitter te willen kopen voor 43 miljard dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen