Beurs25 apr '22 21:04Aangepast op 25 apr '22 21:25

Musk en Twitter bereiken akkoord overname

Auteurs: BNR Webredactie en ANP

De overname van Twitter door Tesla-baas Elon Musk is rond. Dat meldt Twitter zelf. Eerder meldde persbureau Bloomberg al dat een overname snel rond zou komen. Elon Musk, de rijkste man op aarde, telt zo'n 44 miljard dollar neer om de onderneming van de beurs te halen.

Tekst gaat verder onder de Tweet

De huidige aandeelhouders krijgen 54,20 dollar per aandeel voor hun stukken. Dat is evenveel als het voorstel dat Musk eerder deze maand al aankondigde. Toen ontbrak de instemming van Twitter zelf alleen nog. De directie van het bedrijf wilde het ongevraagde bod eerst zorgvuldig bestuderen. Om tijd te rekken werd zelfs een soort beschermingsconstructie opgetuigd.

Twijfel bij Musk

Musk gaf eerder aan zelf ook te twijfelen of zijn overnamepoging wel zou slagen. Later werd duidelijk dat de zakenman, die voor zijn overnamebod al ruim 9 procent van Twitter in handen had, al andere investeerders was gaan polsen om mee te doen met zijn plannen.

Uiteindelijk lukte het Musk alsnog om de unanieme goedkeuring te krijgen van het bestuur van Twitter.

Image
(ANP / Zuma Press)

Toezichthouders zullen komende tijd waarschijnlijk nog wel naar de deal gaan kijken. Het is de bedoeling dat de overname voor het einde van het jaar afgerond kan worden.

Veel aandeelhouders namen contact op met Twitter nadat Musk zijn plannen voor de overname vorige week ontvouwde, om te benadrukken dat het bedrijf deze kans niet moest laten lopen. Halverwege april maakte Musk bekend Twitter te willen kopen. Twitter steeg daarna bijna 2 miljard dollar in beurswaarde.

Image
(Flickr)

Podcast | Musk heeft financiering rond voor bod op Twitter

Twitter maakte zich onder meer zorgen om lopende onderzoeken van de Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC). Musk zou toen hij zich eerder dit jaar in Twitter inkocht de regels van de toezichthouder hebben overtreden bij het tijdig melden hiervan. In 2018 kreeg Musk de SEC al achter zich aan toen hij tweette dat hij Tesla van de beurs wilde halen. Dat zorgde voor een grote stijging van het aandeel van Tesla. Musk trof erna een schikking met de toezichthouder. Hij beloofde toen al zijn tweets die de beurskoers van Tesla kunnen beïnvloeden vooraf door juristen te laten controleren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen