Beurs23 apr '22 05:44

Aandeelhouder: 'Just Eat Takeaway-topman Jitse Groen moet weg'

Auteur: Wesley Weerts

'Ik stem tegen de herbenoeming van Jitse Groen', zegt analist en aandeelhouder Albert Jellema in de BNR-podcast de AEX Factor. De Just Eat Takeaway-CEO lijdt volgens Jellema aan zelfoverschatting en slaagt er niet in om het bedrijf weer op de rit te krijgen. 'Er moet iemand anders komen.'

Luister de hele aflevering | Dit is waarom AEX-flop Just Eat Takeaway weer gaat stijgen

Groen ligt onder vuur bij de aandeelhouders. De beurskoers van de maaltijdbezorger daalde sinds begin juni, toen de overname van Grubhub werd afgerond, met bijna 70 procent. Daarmee is Just Eat Takeaway het slechtst presterende aandeel van de AEX-index.

Grubhub in de etalage

Jellema roept op om haast te maken met de verkoop van Grubhub. Datzelfde geldt voor andere activiteiten buiten Europa waar Just Eat Takeaway geen marktleider is. De maaltijdbezorger moet zijn verlies nemen en doorgaan, vindt Jellema.

Eerder zei één van de groottaandeelhouders, Lucerne Capital Management, het vertrouwen in Groen en zijn directie op. Topman Pieter Taselaar zegt tegen NRC dat Groen 'koppig en megalomaan' is en dat 'de tent ontmanteld moet worden'. Begin volgende maand houdt Just Eat Takeaway zijn aandeelhoudersvergadering.

In de AEX Factor gaat het over de toekomst van Just Eat Takeaway. Lukt het Jitse Groen om aan te blijven als CEO? Wat moet er gebeuren zodat het aandeel weer stijgt? En is de lage beurskoers een unieke koopkans?

Beluister de aflevering hier of zoek deze op in je favoriete podcast-app en abonneer je op de AEX Factor.

Gerelateerde artikelen