Beurs6 jul '22 11:03

Amazon neemt belang Just Eat Takeaway; koers schiet omhoog

Auteur: BNR Webredactie

Webwinkel- en techconcern Amazon neemt een belang in maaltijdbestelbedrijf Grubhub. Dat is het Amerikaanse onderdeel van Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl. Beleggers reageren verheugd, het aandeel op de AEX schoot woensdagochtend omhoog.

De deal met Amazon is ook goed nieuws voor Just Eat Takeaway, dat al langer met de magere prestaties van Grubhub in zijn maag zit. Grubhub werd ruim een jaar geleden voor 7,3 miljard dollar overgenomen, sindsdien is zo'n 70 procent van de beurswaarde van Just Eat Takeaway verdampt. Veel aandeelhouders willen dat Just Eat Takeaway de Amerikaanse dochter weer gaat verkopen.

(ANP / AFP)

Lees ook | Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl onder zware druk van aandeelhouders

Koers omhoog

Just Eat Takeaway maakte woensdag een koerssprong van dik 13 procent op de Amsterdamse beurs. Beleggers reageerden verheugd op de samenwerkingsdeal die de maaltijdbezorger in de Verenigde Staten heeft gesloten met webwinkelconcern Amazon. Zogeheten Prime-leden van Amazon krijgen daarbij een jaarabonnement op maaltijdbezorger Grubhub, de Amerikaanse dochter van Just Eat Takeaway.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen