Beurs9 jul '22 08:31Aangepast op 9 jul '22 10:11

Elon Musk koopt Twitter toch maar niet

Auteur: Jorn Lucas

Elon Musk staakt zijn poging om Twitter over te nemen. In april legde hij een bod van 44 miljard dollar (43 miljard euro) op tafel, maar snel was er onduidelijkheid over het aantal spamaccounts op het platform. En door die onduidelijkheid is de deal nu afgeblazen. Dat blijkt uit een document dat de advocaten van Musk hebben gedeponeerd bij de Amerikaanse beurswaakhond.

(ANP / SIPA USA)

Volgens Musk heeft Twitter nooit een goed antwoord gegeven op de vraag hoeveel bots en spamaccounts er bestaan op het platform en welk deel zij uitmaken van het totale aantal gebruikers. Dat aantal is van invloed op de winstgevendheid van Twitter, omdat spamaccounts niet reageren op advertenties.

Lees ook | Musk: 'Twitter-deal staat op losse schroeven'

Volgens Musk overtreedt Twitter door de onduidelijkheid over het aantal nepaccounts de fusieovereenkomst, zo staat in het document. Maar juridische experts twijfelen volgens The Washington Post aan dat argument en zijn er niet zeker van dat het genoeg is om de deal te laten klappen. In de overnameovereenkomst is een bepaling opgenomen dat Musk Twitter een miljard dollar moet betalen als hij de overname niet doorzet.

Twitter spant proces aan

Twitter heeft in een reactie laten weten dat het bedrijf van plan is Musk aan de overeenkomst te houden. 'We houden vast aan de prijs en de afspraken die gemaakt zijn met Musk en we zijn van plan juridische actie te ondernemen om de fusieovereenkomst af te dwingen', zei voorzitter van de raad van commissarissen Bret Taylor in een tweet.

De koers van het aandeel Twitter daalde in de handel nabeurs zo'n 7 procent. Tijdens de handelsdag had het aandeel vrijdag al 5 procent verloren en eindigde het op zo'n 36,81 dollar, veel lager dan de 54,20 dollar per aandeel die Musk zou betalen voor het bedrijf.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen