Beurs12 jul '22 23:30Aangepast op 13 jul '22 08:28

Twitter sleept Elon Musk voor de rechter

Auteur: BNR Webredactie

Twitter klaagt de rijkste man van de wereld, Elon Musk, aan omdat hij afziet van de koop van de berichtendienst. Het bedrijf wil dat de rechter Musk dwingt alsnog tot de overname over te gaan voor de afgesproken 54,20 dollar per aandeel, melden Amerikaanse media.

Musk lijkt de rechtszaak 'ironisch' te vinden. Die ironie zit hem er vermoedelijk in dat Twitter zelf via de rechter openheid van zaken moet geven over bijvoorbeeld het aantal nepaccounts. Musk plaatste de 'oh the irony' in een bericht op Twitter.

Advocaten van Twitter hadden het besluit van Musk om de overname van het socialemediabedrijf te beëindigen al 'ongeldig en onrechtmatig' genoemd in een brief aan de advocaten van de miljardair.

Podcast | Tech Update: Kan Musk onder Twitterdeal uit?

(ANP / AFP)

Spamaccounts

Musk ging eind april akkoord om Twitter voor 44 miljard dollar (43 miljard euro) van de beurs te halen, maar de Tesla-topman heeft besloten zich terug te trekken uit de overnamedeal. Hij heeft Twitter herhaaldelijk verweten dat het bedrijf nooit een goed antwoord heeft gegeven op de vraag hoeveel zogenoemde bots en spamaccounts er bestaan op de berichtendienst en welk deel zij uitmaken van het totale aantal gebruikers.

Lees ook | Elon Musk koopt Twitter toch maar niet

De miljardair beweert dat Twitter gebruikersgegevens verkeerd heeft voorgesteld en dat het aantal spambots op het platform veel hoger is dan het bedrijf zelf zegt. Musk heeft volgens Twitter echter geen enkel bewijs voor deze bewering geleverd en de berichtendienst heeft het herhaaldelijk ontkend.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen