Beurs19 sep '22 19:45Aangepast op 21 sep '22 15:19

Volkswagen brengt Porsche naar de beurs: 'Opmerkelijk'

Auteur: Matthijs Meerman

De Volkswagen Groep brengt Porsche op donderdag 29 september naar de beurs. Het sportwagenmerk is naar schatting 70 tot 75 miljard euro waard. Volkswagen wil Porsche op de beurs brengen omdat ze meer willen investeren in elektrische auto's. Maar de beursgang komt toch op een behoorlijk opmerkelijk moment, zegt Noud Broekhof van De Nationale Autoshow.

(TT NEWS AGENCY)

Volgens Broekhof is de timing van de beursgang bijzonder, vanwege alle zaken die op dit moment in Europa spelen. 'We hebben natuurlijk te maken met een oorlog in Oekraïne, een energiecrisis, hoge inflatie en een onderdelentekort in de auto-industrie,' vertelt hij. Volgens hem was Volkswagen hier al langer mee bezig. Het concern heeft al lang contact met grote investeerders. 'Vanaf morgen kunnen beleggers intekenen. Die zitten er vast bovenop'.

Auto-Update | Porsche 29 september naar de beurs

Kroonjuweel

Porsche is een sterk merk. Dankzij de historie en de iconische modellen, zoals de 911, was het voor het concern niet moeilijk om geïnteresseerden te vinden. 'Het is echt het kroonjuweel van Volkswagen, maar hangt ook erg aan Volkswagen vast. Het is belangrijk dat zo'n iconisch merk wat onafhankelijker wordt,' vindt Broekhof.

Elektrificatie

Volkswagen wil het geld dat Porsche opbrengt gebruiken voor digitalisering en elektrificatie. Porsche heeft eerder al de Taycan uitgebracht, een volledig elektrische auto. Komend jaar staat er nog een volledig elektrische SUV op de planning. 'Overigens wordt dit geld niet alleen voor Porsche gebruikt,' vertelt Broekhof. 'Dit geld zal voor het hele concern worden gebruikt, dus ook voor de andere merken die onder Volkswagen vallen, zoals Audi en Skoda.'

Lees ook | Volkswagenbestuur maandag bijeen over mogelijke beursgang Porsche


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen