Panama Papers15 apr '16 15:54Aangepast op 12 aug '16 15:17

Video: Alles over de Panama Papers door het onderzoeksteam van FD

Auteur: Robin Vinck

FD-journalisten Siem Eikelenboom en Gaby de Groot geven een kijkje in de keuken van de Panama Papers. Hoe gingen zij te werk? Komen er nog meer onthullingen? Is het nou illegaal of niet?

 

De NSA-onthullingen van Edward Snowden, Wikileaks, Watergate; zo nu en dan zijn er journalistieke onthullingen die de wereld over gaan. De afgelopen weken was er weer zo’n onthulling: de 11,5 miljoen gelekte Panama Papers. Internationaal bundelden kranten hun krachten om inzicht te geven in hoe belastingparadijzen gebruikt worden. Het onderzoek deed veel stof opwaaien; politici en zakenlieden kwamen in opspraak, de premier van IJsland en de Spaanse industrieminister waren zelfs genoodzaakt op te stappen.

Vanuit Nederland hielpen Het Financieele Dagblad en Trouw mee aan dit omvangrijke onderzoek. Hoe deden zij dit? En waar moet je als journalist eigenlijk zoal rekening mee houden? FD-journalisten Siem Eikelenboom en Gaby de Groot geven openhartig antwoord op prangende vragen van FD-lezers en BNR-luisteraars.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen