Binnenland23 jun '16 14:29Aangepast op 23 jun '16 16:38

Voorlopige schade: 20 miljoen euro

Auteur: Thijs Baas

Flinke regen- en onweersbuien zorgden vannacht voor problemen in het westen van het land. Het verbond van Verzekeraars schat de schade in de Randstad op dit moment op 20 miljoen euro.

Foto: ANP
Foto: ANP

Sinds middernacht lijkt de atmosfeer boven Nederland behoorlijk van slag. Bij Breukelen langs het Amsterdam-Rijnkanaal bleken enkele bomen bomen niet bestand tegen een zeer lokale valwind. De schade kan nog oplopen, maar dat hangt ervan af waar nog buien vallen en hoe lang ze blijven hangen. 'Voor de verzekeraars is de zomer niet lekker begonnen, maar op de middellange termijn zijn de verwachtingen gunstiger. We hebben nog geen compleet beeld van wat er vannacht is gebeurd, maar we wachten de totale schade af.'

Toen rond 02.00 uur het noodweer losbarstte, kreeg de brandweer al snel tientallen meldingen van wateroverlast en blikseminslagen, vooral op de Zuid-Hollandse eilanden en in de omgeving van Rotterdam en Den Haag.Onder meer in Den Haag en Schiedam kwamen straten binnen enkele minuten blank te staan. Ook snelwegen, waaronder de A12 en de A20 waren even slecht begaanbaar door de hevige regenval, waarschuwden weggebruikers via sociale media.

Bliksem
Op een aantal plaatsen sloeg de bliksem in. Bewoners van drie huizen in Pijnacker moesten hun huis uit nadat een zolder vlam had gevat. Het bleef bij materiële schade. Ook in Moerkapelle brak door blikseminslag een woningbrand uit en moesten de bewoners snel naar buiten.

Enkele hotelgasten in Brielle werden ruw uit hun slaap gehaald; ze moesten na een brandmelding het pand aan de Nobelstraat uit voorzorg verlaten en werden in de buurt opgevangen, terwijl de brandweer het hotel controleerde. Grote incidenten hebben zicht tot nog toe niet voorgedaan en er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen