Binnenland26 aug '16 06:28Aangepast op 29 aug '16 10:20

Gastronomische hulp voor Italië

Auteur: BNR Webredactie

Over de hele wereld komen bijzondere hulpacties op gang voor de slachtoffers van de aardbeving in Italië. Zo serveren meer dan 600 restaurants in het land hun gasten inmiddels speciale pasta’s, waarvan de opbrengst naar het getroffen gebied gaat.

Pasta all'Amatriciana. Foto: HH/Imagerie
Pasta all'Amatriciana. Foto: HH/Imagerie

De pasta all'Amatriciana is vernoemd naar het stadje Amatrice, waar het gerecht vandaan komt en wordt gemaakt met bacon en chilipepers. Op navraag van BNR, volgen nu ook Italiaanse ondernemers in Nederland.

Verslaggever Hugo Reitsma ging langs bij Roberto Payer, directeur van het Hilton in Amsterdam en voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel. Payer is één van de ondernemers die in Nederland een inzamelactie opzet. 'Het is belangrijk dat zo'n actie zuiver is', zegt Payer. 'Dat het geld naar de juiste mensen gaat. Alle donaties worden verzameld en dan leveren we het af aan het Rode Kruis in Italië.'

Wil je de actie steunen, dan kun je dus een pasta all'Amatriciana bestellen, maar je kunt ook een eenmalige donatie doen. Het rekeningnummer en meer informatie over de actie is te vinden op de website Italianchamber.nl.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen