Binnenland21 okt '16 22:39Aangepast op 21 okt '16 22:59

Achter de schermen bij het Amstel Hotel

Auteur: Noémi Prent

Koningen, presidenten, filmsterren: wie heeft er niet in het Amstelhotel gelogeerd? Morgen wordt de eerste aflevering van een documentairereeks uitgezonden op MAX. Het belooft een kijkje achter de schermen te worden.

Foto: ANP
Foto: ANP

'De documentairemakers zijn overal geweest. Het ging niet om de pracht en praal voor de schermen', verklapt Anita Bos, de eerste vrouwelijke manager in 150 jaar Amstel Hotel. In Vier seizoenen aan de Amstel volgt MAX de werknemers van het hotel een jaar lang op alle belangrijke momenten.

Onwennig

De beelden van de glitter en glamour van het Amstel Hotel zijn ons welbekend. De documentaire hoopt een andere kant van het hotel te laten zien. 'Als je thuis visite krijgt, laat je ook niet de voorbereidingen zien', zegt Bos. 'Het was voor ons wel onwennig in het begin.' In de documentaire zal voornamelijk te zien zijn wat er moet gebeuren achter de schermen om het gasten het naar hun zin te laten hebben.

Streng maar rechtvaardig

Bos heeft de touwtjes als manager stevig in handen, maar zegt zich voor de docu niet ingehouden te hebben. 'Ik denk dat ik af en toe zelfs iets te eerlijk ben geweest. Soms ben ik streng, maar hopelijk wel rechtvaardig.' Het ontvangen van beroemde gasten is haast routinewerk voor de manager geworden. Maar of het went? 'Je bent toch altijd op een of andere manier gespannen. Het is altijd bijzonder om zo iemand in huis te hebben.'

Mickey Mouse toiletpapier

Bos heeft heel wat vreemde verzoeken van gasten voor haar neus gekregen. Zo vroeg een gast om 27 prullenbakken op zijn kamer. 'Dat hebben we gedaan. We weten nog steeds niet waarom. Diezelfde gast had nog een ander bijzonder verzoek: toiletpapier met Mickey Mouse erop.'

Wie om 27 prullenbakken en Mickey Mouse toiletpapier vroeg wil Bos nog niet verklappen, maar in de documentaire zal het onthuld worden.

De documentaire is vanaf 22 oktober elke zaterdag om 22.25 uur op NPO 1 te zien

Gerelateerde artikelen