Binnenland25 okt '16 21:25

Boer vs. Interpolis: hagelschade of stormschade?

Auteur: Noémi Prent

Bij stormschade vergoedt de verzekeraar de schade, bij hagelschade niet. Boer Sonnemans daagt vandaag verzekeraar Interpolis voor de rechter: hij vindt dat hij recht heeft op schadevergoeding. Verslaggever Harmen van der Veen was bij de rechtszaak aanwezig.

Foto: HH/Kees van de Veen
Foto: HH/Kees van de Veen

23 juni raasde er een flinke storm over Nederland met heftige hagelval tot gevolg. Er was sprake van een zogeheten supercel: het zwaarste type onweersbui dat kan voorkomen. Hagelstenen zo groot als straatklinkers vernielden de stal van boer Sonnemans uit Brabant. De oorzaak was volgens hem de harde wind. Sonnemans had verwacht dat zijn stormschadepolis hem zou dekken

Maar Interpolis ging hier niet mee akkoord. In de rechtbank vandaag laten zij weten dat het volgens hen ging om hagelschade. 'Er zijn geen dakpannen losgeraakt of weggewaaid: het zijn daken met gaten door hagel', zegt de verzekeraar in de rechtszaal.

Boer Sonnemans en zijn advocaat verdedigen dit argument met een zeer technisch weerverhaal. 'De wind heeft een dooslaggevende rol gespeeld bij het ontstaan van ijsbrokken en het neerkomen daarvan', besluit zijn advocaat.

4 november bepaalt de rechter of het ging om hagelschade of stormschade.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen