Binnenland26 okt '16 10:24Aangepast op 26 okt '16 12:17

Gedeputeerde Limburg: 'Belgen en Polen ook van harte welkom'

Auteur: Mark Hulstein

De 1200 nieuwe werknemers die in Born in Limburg de nieuwe Countryman komen bouwen, hoeven niet allemaal uit Nederland te komen. Het gaat om mensen die nu nog een ww-uitkering hebben. En deze worden ook uit België gehaald.

Foto: Hollandse Hoogte
Foto: Hollandse Hoogte

Twan Beurskens, gedeputeerde economie en kennisinfrastructuur voor de provincie Limburg, vindt dat geen probleem. Al is de werkloosheid in Nederland nog steeds een groot probleem. 'In 2012 toen de crisis in heel Nederland was, gingen we richting 40.000 werklozen. We gaan nu weer richting de 20.000. Dus het gaat echt de goede kant op', zegt Beurskens.

Meer: Mini brengt 1200 nieuwe banen naar Limburg

'Limburg is niet zo groot, er wonen maar één miljoen mensen. Dus we hebben overal buitenlandse arbeidskrachten werken. Het is natuurlijk belangrijk dat die kaartenbakken leegkomen, maar de Belgen, de Polen et cetera zijn ook van harte welkom', voegt Beurskens toe.

Spoorlijn

De Gedeputeerde Staten van Limburg onderzoeken ook de mogelijkheid van een extra spoorlijn in Born. Dit om de stroom nieuwe Mini's af te kunnen voeren. De provincie heeft rond het terrein van VDL Nedcar, het bedrijf dat de Mini's produceert. 'Hoe meer auto's er geproduceerd worden, hoe groter de kans is dat die spoorlijn er komt. Het is cruciaal dat BMW en VDL Nedcar gebruik gaan maken van die lijn. Het zou met name voor de milieuproblematiek een enorme verlichting betekenen. Je zet logistiek de fabriek ook beter in de markt', zegt Beurskens.

Meer: UWV: 'Bevestiging dat het goed gaat'

De ambitie van de provincie is groot. De gedeputeerde economie zegt dat de wens is dat er nog twee andere merken naar Born komen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen