Binnenland16 nov '16 14:29Aangepast op 17 nov '16 11:56

Amsterdamse politiecommissaris op non-actief gesteld

Auteur: Kay Rutten

De Amsterdamse politiecommissaris Ad Smit is op beschuldigingen van verduisteringen buiten functie gesteld. De rijksrecherche onderzoekt de beschuldigingen nu.

Foto: ANP
Foto: ANP

De politiecommissaris zou in zijn tijd als chef van Amsterdam Zuidoost jarenlang toeganskaarten voor de Arena en de Ziggo Dome voor persoonlijke doeleinden hebben gebruikt. Zonder dat daar een functioneel doel tegenover stond. Dat meldt het Parool.

Schuld

'Adje Ladje' Smit, die zijn bijnaam kreeg tijdens de krakersrellen in de jaren '80, ontkent de beschuldigingen in alle toonaarden. Hij gaat er van uit dat hij van alle schuld gezuiverd wordt. Volgens Smit heeft hij in zijn lange politie loopbaan veel kwaad bloed gezet bij sommige mensen en zijn zij er nu op uit zijn om hem te beschadigen.

Leegloop politie-top

Smit is overigens niet de eerste in de politietop die op non-actief wordt gesteld. Nadat eerder voormalig korpchef van de Nationale Politie Gerard Bouman voorlopig geschorst werd, kwam vanmorgen naar buiten dat ook voormalig voorzitter van de COR van de Nationale Politie Frank Giltay aan de kant is gezet. Daar komt het op non-actief stellen van Smit in Amsterdam nog bij.

Als klap op de vuurpijl bericht de NOS vandaag dat hoofd van de politiedienst Dienst Bewaken en Beveiligen, politiechef Van den Berg opgestapt is.

Gerelateerde artikelen