Binnenland18 nov '16 12:55Aangepast op 18 nov '16 17:07

Gewonden bij treinongeluk Groningen

Auteur: Bastiaan Kleinjan

In het Groningse Winsum zijn gewonden gevallen nadat een Arriva trein gedeeltelijk is ontspoord. De trein kwam in botsing met een tankauto. De chauffeur van de tankauto is aangehouden.

Foto: ANP.
Foto: ANP.

Elf slachtoffers zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht, waarvan drie zwaargewond, volgens Arriva. 35 lichtgewonden worden in een nabijgelegen boerderij en kazerne behandeld.

Het betrof de stoptrein naar Roodeschool, het meest noordelijke treinstation van Nederland. In de trein zaten volgens getuige ongeveer vijftig tot 75 mensen. De meeste gewonden hebben kneuzingen en snijwonden door rondvliegend glas.

Sluiten overweg

Twee jaar geleden gebeurden op dezelfde spoorwegovergang ook al twee ongelukken, waarbij twee doden vielen. Spoorwegbeheerder ProRail heeft laten weten de overweg bij Winsum te willen sluiten. Het plan zou al klaar liggen, maar er zou nog geen overeenstemming over een vergoeding voor het gebruik van grond voor het aanleggen van een noodweg. De onderhandelingen tussen ProRail en de eigenaar van de grond duren al enige tijd. Gemeente Winsum heeft laten weten naar de rechter te stappen als de problemen rond de onveilige overwegen niet snel worden opgelost.

Volgens de brandweer zal het enkele dagen duren voor de trein kan worden geborgen. Na het weekend wordt gekeken of het spoor ook schade heeft. Het treinverkeer tussen Groningen en Roodeschool is zeker nog tot zondag gestremd.

Gerelateerde artikelen