Binnenland16 jan '17 17:39

Inval FIOD bij Damen Shipyards

Auteur: BNR Webredactie

De fiscale opsporingsdienst FIOD heeft vrijdag een inval gedaan bij scheepsbouwer Damen Shipyards in Gorinchem. Dat bevestigde een woordvoerder van Damen vandaag, na berichtgeving door de website van zakenblad Quote.

Foto: HH/Peter Hilz
Foto: HH/Peter Hilz

Het gaat om een onderzoek naar buitenlandse corruptie. De zegsman van Damen herkende zich evenwel niet in het beeld dat wordt geschetst. De aard van het onderzoek is op dit moment onbekend voor Damen, luidt de officiële verklaring van het bedrijf. Damen zegt verder mee te werken met de FIOD. Zolang het onderzoek gaande is, geeft de onderneming geen commentaar.

Damen Shipyard is een internationale scheepsbouwer met wereldwijd circa 9000 werknemers. Het bedrijf is actief in 34 landen. Damen is goed voor een omzet van circa 2 miljard euro per jaar. Per jaar levert het bedrijf onder meer 120 tot 160 schepen.

Een woordvoerster van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie verklaarde dat er een inval is gedaan bij een bedrijfspand in Gorinchem, waarbij administratie is meegenomen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen