Binnenland11 feb '17 15:17

Van Wulfen krijgt nog steeds 'klokkenluidersbehandeling'

Auteur: Koos Tervooren

Klokkenluider Victor van Wulfen werd door Defensie ten onrechte besmeurd. Eind 2015 kreeg hij eerherstel, maar ruim een jaar later is zijn strijd nog niet gestreden.

(BNR Nieuwsradio)

In 2009 bracht Van Wulfen bij het 336 Squadron van Vliegbasis Eindhoven aan het licht dat piloten van Herculesvliegtuigen de veiligheidsvoorschriften lang niet altijd goed opvolgden. Dat werd hem niet bepaald in dank afgenomen. Er werd van alles gedaan om hem ongeloofwaardig te laten lijken.

Zijn medisch dossier werd vervalst, om hem neer te zetten als psychiatrisch patient. Na een lange strijd werd hij eind 2015 officieel door Defensie gerehabiliteerd. Degenen die hem besmeurden werden echter nooit gestraft.

'Ik geniet de klassieke klokkenluidersbehandeling', zegt Van Wulfen. Maar daar kan hij vanwege het lopende proces nog niks over zeggen. 'Daar kom ik later op terug.'

Onzin

Volgens Van Wulfen hebben leidinggevenden veel onzin over hem verspreid. 'Ze blijven naar hartenlust hun fabeltjes herhalen.' Zo zijn er mensen die denken dat Van Wulfen geschorst is, 'terwijl dat niet waar is'.

Van Wulfen gaat misschien weg bij Defensie. Maar zo eenvoudig is dat niet: 'Ik werk bij Defensie omdat de Albert Heijn geen F16's heeft. Maar er is meer in mijn leven. En hoe je het ook went of keert, Defensie zal altijd een tussenstation zijn in mijn leven. Als ik een optie zie om weg te gaan pak ik die. En dan kan ik ook alles vertellen en wordt er misschien wel een boek over geschreven. Ik heb genoeg voor een trilogie.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen