Binnenland24 feb '17 06:32Aangepast op 24 feb '17 09:59

Schade storm lijkt mee te vallen

Auteur: Karlijn Meinders

De wind is weer gaan liggen, tijd om de balans op te maken en het lijkt mee te vallen met de schade. Natuurlijk waren er genoeg omgewaaide bomen, ondergelopen kelders en dakpannen die naar beneden kwamen, maar echt grote problemen zijn uiteindelijk uitgebleven.

Foto: ANP
Foto: ANP

Volgens een eerste schatting van het Verbond van Verzekeraars blijft het schadebedrag onder de 10 miljoen euro. De brandweer kreeg gisteren 1250 keer een melding van stormschade. De meeste meldingen kwamen vanuit Den Haag en de kustprovincies, daar gold heel de middag en avond Code Oranje.

Verkeersdienst VID telde vijftien gekantelde vrachtwagens op de snelwegen. Dat gebeurde onder meer op de Van Brienenoordbrug, Moerdijkbrug en de brug bij Zaltbommel. Ook waaiden veel bomen op de weg. Het verkeer liep daardoor al ver voor het begin van de avondspits en nog lang daarna vast.

Foto: ANP
Foto: ANP

 

Op luchthaven Schiphol werden door de harde wind meer dan honderd vluchten geannuleerd. Ook liepen veel vluchten vertraging op. Een toestel met 59 mensen aan boord zakte door zijn landingsgestel. Of dat ook te maken had met de storm, is nog onbekend. De inzittenden raakten niet gewond.

 

Er waren ook mensen die juist genoten van de storm: op de Noordzee werd volop gesurft en stormchasers konden blij naar huis met metingen van windstoten van 120 kilometer per uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen