Binnenland11 mrt '17 17:56

Demonstraties Rotterdam blijven uit

Auteur: Noémi Prent

De politie is er klaar voor in Rotterdam, maar vooralsnog verloopt het rustig in Rotterdam wat betreft demonstraties. De Rotterdamse autoriteiten hebben naar aanleiding van het intrekken van de landingsrechten van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavusoglu drie plekken toegewezen waar mensen mogen demonstreren.

Bij de ambtswoning van de Turkse consul in de wijk Hillegersberg demonstreert een man met een vlag. De Turkse minister Mevlut Cavusoglu was van plan om genodigden toe te spreken in de ambtswoning.
Foto: ANP/Marten van Dijl
Bij de ambtswoning van de Turkse consul in de wijk Hillegersberg demonstreert een man met een vlag. De Turkse minister Mevlut Cavusoglu was van plan om genodigden toe te spreken in de ambtswoning. Foto: ANP/Marten van Dijl

Volgens de woordvoerder van de Rotterdamse gemeente zijn er rond 17:30 nog geen demonstranten te zien (de man op de foto daargelaten). Desalniettemin is er wel politie aanwezig en rijden er ME-busjes rond. Mensen mogen demonstreren op het Willemsplein, de Lloydpier en op Plein 1940.

Boos

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zaterdag hard uitgehaald naar Nederland. 'Nederland moet gaan nadenken over hoe hun vliegtuigen gaan landen in Turkije', zegt de president. 'Ze zijn nazi-overblijfselen en fascisten.' Ondanks het geannuleerde bezoek heeft Erdogan vertrouwen in de Turken. 'Onze burgers die daar wonen zullen Nederland het beste antwoord geven in het komende referendum.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen