Binnenland17 aug '17 09:24Aangepast op 17 aug '17 17:07

Gijzelnemer NPO-gebouw aangehouden

Auteur: BNR Webredactie

De Hilversumse politie heeft zojuist bevestigd dat er sprake was van een gijzeling in een gebouw van de NPO. Inmiddels is de gijzelnemer aangehouden.

Foto; ANP
Foto; ANP

Een man gijzelde een vrouw in een gebouw van de NPO in het Mediapark in Hilversum, heeft de politie bevestigd. De man zou de vrouw buiten op de parkeerplaats bedreigd hebben met een mes en gedwongen hebben mee naar binnen te gaan, meldt de politie. De man werd omschreven als een 'verward persoon'. Zo zou hij gevraagd hebben om iemand van CNN te spreken.

Nadat een onderhandelaar werd ingezet om in contact te komen met de man, maakte een arrestatieteam na vijf kwartier een einde aan de gijzeling. De vrouw maakt het naar omstandigheden goed.

De gijzeling doet denken aan de kaping van het NOS Journaal in januari 2015. Toen eiste de 19-jarige Tarik Z. zendtijd bij de NOS, omdat hij vond dat de media een vertekend beeld van de werkelijkheid weergaven. Sindsdien is de veiligheid op het Mediapark aangescherpt. Burgemeester van Hilversum Pieter Broertjes vindt dat het succes hiervan vandaag bewezen is en ziet geen reden om extra veiligheidsmaatregelen te nemen.

Gerelateerde artikelen