Bouw & Woningmarkt25 sep '17 18:03Aangepast op 26 sep '17 11:24

Er is nu ook Tinder voor huurhuizen

Auteur: Judith Laanen

Huurders kunnen nu zelf hun huis ruilen dankzij de nieuwe app Huisje Huisje. Maar wat moet je doen om ervoor te zorgen dat mensen jouw huis niet naar links swipen?

Jorna Spapens tijdens de opnames van het zevende seizoen van het SBS-programma Robs grote tuinverbouwing.
Jorna Spapens tijdens de opnames van het zevende seizoen van het SBS-programma Robs grote tuinverbouwing. (Foto ANP)

Op de nieuwe app Huisje Huisje bied je je eigen huurhuis aan. Als je dan met een ander huurhuis matcht, kun je van huis ruilen.

Binnenhuisarchitect René Kuin heeft nog wel wat tips om je huis zo goed mogelijk op de app te presenteren, want net als bij de gewone matchmaking-apps is de eerste indruk natuurlijk het belangrijkste.

Tip 1: Huis op orde

Voordat je gaat fotograferen moet je huis en interieur op orde zijn. 'Zorg ervoor dat je advies inwint bij een stylist of een interieurarchitect: is het licht en de routing goed?' Want de allereerste indruk van jouw huis moet meteen de grootte, stijl en situatie binnen de stad of het dorp laten zien. En doe een plattegrond met de maattekening erbij.'

Tip 2: Style it, baby

Alles dat je wil laten zien moet je in beeld brengen. En alles dat toevallig in beeld kan staan, moet je eigenlijk opruimen, zegt Kuin. Anonimiseer die hap dus, maar maak het wel persoonlijk met een krant of boek, zegt Kuin.

Tip 3: Maak twee soorten foto's

Dan heb je je huis opgeruimd en gestyled, hoe laat je dat allemaal zien op de app? Met goede foto's. Kuin adviseert twee soorten foto's te maken: een overzichtsfoto en close-ups. Die laat je elkaar afwisselen in de app. 'Die overzichtsfoto's geven de stijl weer, hoe groot de ruimtes zijn en wat de indeling ervan is. De details verzorgen de persoonlijke noot.'

Tip 3: Zo maak je zélf goede foto's

'Maak een kwaliteitsfoto, dus niet met je telefoon.' Ook mag een statief niet ontbreken, zegt Kuin. 'En gebruik een groothoeklens.' Misleidend is dat niet, vindt hij. 'Groothoeklenzen geven meer beeld in de sfeer van de ruimte.'

Gebruik voor overzichtsfoto's een klein diafragma en voor detailfoto's een groot diafragma. 'Voor de diepte-scherpte.' En vergeet het licht niet aan te doen, ook als je overdag foto's maakt. 'Dat geeft extra dimensie.' Vergeet ook niet 's avonds een sfeerfoto te maken en zet die gevel nog even op de gevoelige plaat, adviseert Kuin.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen