Binnenland7 nov '17 12:18Aangepast op 7 nov '17 14:17

Job Gosschalk erkent 'grensoverschrijdend' gedrag

Auteur: BNR Webredactie

Schrijver en film- en televisieproducent Job Gosschalk heeft bekend dat hij 'over grenzen is gegaan' in zijn omgang met acteurs en zegt in verband daarmee zijn werkzaamheden neer te leggen.

(ANP KIPPA SANDER KONING)

In een verklaring schrijft Gosschalk dat hij de afgelopen weken onderwerp is geweest van geruchten over zijn omgang met acteurs. Tegenover Radio 538 erkent Gosschalk een deel van de aantijgingen. 'Een deel van de aantijgingen in het verhaal klopt, daarin ben ik te ver gegaan. Vooral als het gaat om naakt auditie laten doen. Terugkijkend ben ik daar echt een grens over gegaan en als mensen daar een vervelend gevoel aan hebben overgehouden, dan spijt mij dat enorm.'

Gosschalk heeft besloten zijn werkzaamheden neer te leggen. Hij is onder meer theaterregisseur van de succesvolle musical De Marathon. Hij is bekend geworden als mede-eigenaar van het castingbureau Kemna Casting en was daar tot 2008 werkzaam. Gosschalk ontkent in zijn verklaring dat in de situaties van speloefeningen ooit sprake was van fysiek contact. Ook 'wilde geruchten over drugs, betasten en minderjarigen' ontkent hij. 'Daar is absoluut geen sprake van geweest.'

Pijnlijke herinnering

Gosschalk biedt zijn excuses aan voor zijn gedrag. 'Als ik mensen heb gekwetst of een pijnlijke herinnering heb bezorgd, spijt mij dat heel erg. Die mensen zou ik graag persoonlijk mijn excuses willen aanbieden. Ik kan niet ontkennen dat ik over grenzen ben gegaan en daarom doe ik voor nu een stap terug. Ik leg mijn werkzaamheden als producent en regisseur neer.' Gosschalk is onder meer theaterregisseur van de succesvolle musical De Marathon. Hij werd bekend als mede-eigenaar van het castingbureau Kemna Casting en was daar tot 2008 werkzaam.

De verklaring van Gosschalk kwam voorafgaand aan een artikel in Nieuwe Revu, waarin drie acteurs hem beschuldigen van seksuele intimidatie. Volgens hoofdredacteur Jonathan Ursem hebben zich na een eerdere publicatie zeven personen gemeld bij het weekblad met verhalen over de voormalig castingdirecteur, maar niet iedereen wilde meewerken aan een artikel. In RTL Boulevard komen ook mensen aan het woord over hun ervaringen met Gosschalk. Het showbizzprogramma zegt wekenlang onderzoek te hebben gedaan naar de kwestie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen