Binnenland8 nov '17 18:17

Advocaat poetst de plaat

Auteur: BNR Webredactie

Dick Advocaat stopt na de komende twee oefeninterlands als bondscoach van Oranje. Dat meldde de Haagse coach in Aberdeen tegen Schotse sportjournalisten.

2017-11-07 13:29:15 KATWIJK - Ruud Gullit en Dick Advocaat van het Nederlands elftal tijdens een training op het terrein van Quick Boys. Oranje oefent later deze week in Aberdeen tegen Schotland. ANP REMKO DE WAAL
2017-11-07 13:29:15 KATWIJK - Ruud Gullit en Dick Advocaat van het Nederlands elftal tijdens een training op het terrein van Quick Boys. Oranje oefent later deze week in Aberdeen tegen Schotland. ANP REMKO DE WAAL ( ANP)

Dick Advocaat kan morgen in Aberdeen een oud record van Bob Glendenning evenaren. Als het Nederlands elftal de oefeninterland tegen Schotland wint, viert de zeventigjarige Hagenaar zijn zesendertigste overwinning als bondscoach van de nationale ploeg. Het record staat al decennialang op naam van de Engelse trainer Glendenning, die van 1923 tot en met 1940 het Nederlands elftal onder zijn hoede had en daarmee 36 keer won.

Bij Advocaat staat de teller op 35 overwinningen in 60 wedstrijden. Dat zijn er evenveel als Marco van Basten, die daar acht wedstrijden minder voor nodig had. De 'Kleine Generaal' is bezig aan zijn derde periode als bondscoach van het Nederlands elftal. Na de oefeninterlands tegen Schotland en Roemenië (dinsdag in Boekarest) houdt hij het voor gezien, zo is de verwachting.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen