Binnenland19 jan '18 08:44Aangepast op 19 jan '18 11:45

'Stormschade zeker 90 miljoen euro'

Auteur: Wesley Schouwenaars

De storm die gisteren over het land trok heeft volgens een eerste prognose van het Verbond van Verzekeraars gezorgd voor zeker 90 miljoen euro schade aan woonhuizen en auto's.

Het is de op een na hoogste stormschade van deze eeuw. Schade aan overheidseigendommen, bedrijven en landbouwsector zitten nog niet in dit raambedrag. Rudi Buis van het Verbond van Verzekeraars verwacht dat er zomaar nog enkele tientallen miljoenen euro's aan schade bij gaat komen. Verzekeraars zetten extra mankracht in om de claims op inboedel-, opstal- en autoverzekeringen snel te kunnen verwerken.

Het is al de tweede miljoenenstorm dit jaar, na de storm van 3 januari. De schade van die storm wordt geschat op circa 10 miljoen euro. Een tweede storm kort na een eerste zorgt vaak voor extra schade als gevolg van half losliggende dakpannen en al beschadigde bomen.

Het zwaartepunt van de storm lag in de lijn Dordrecht-Amsterdam en trok van west naar oost. De stichting Salvage, die namens de Nederlandse schadeverzekeraars eerste hulp biedt bij woningbranden en woningschades na noodweer, moest 63 keer in actie komen nadat complete daken, soms zelfs van meerdere woningen en panden tegelijk, door de storm werden verwoest.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen