Zoveel honden op zo'n kleine locatie is een logistieke uitdaging. Ook voor de schoonmakers. 'Ik zal maar niet vertellen wat de rekening voor de schoonmaak is', zegt Doedijns. Omdat eigenaren de hondendrollen zelf moeten opruimen verzekert hij dat mensen drolvrij door de hallen kunnen. Toch is dat niet de enige zorg over dit wereldevenement. Er is kritiek op hondenshows, omdat rashonden op uiterlijke kenmerken worden beoordeeld, die tot gezondheidsklachten kunnen leiden. Organisatie Dier&Recht kondigde aan spionnen te sturen om misstanden aan de kaak te stellen.

Dat is volgens Doedijns niet nodig. De keurmeester van het evenement kijkt namelijk of de honden vitaal zijn. Honden met welzijnsbeperkende kenmerken worden gediskwalificeerd. Ook is er een speciaal hondenwelzijnsteam aanwezig en zijn 15 dierenartsen actief bij de Wereldshow.
De honden die wel gebreken hebben worden buiten de Raad van Beheer en diens partners om gefokt. 'Er komen vrachtwagens vol met honden uit Oost-Europa. Die worden hier in de markt gezet', legt Doedijns uit. Daarom zou het fairfok beleid, waar de Raad zich aan houdt, landelijke norm moeten worden.
Doedijns, zelf eigenaar van vier honden, concludeert: 'Als een hond iets onder dwang doet, zie je dat. Bij de Wereldshow is er interactie tussen baas en hond en hebben honden het naar hun zin.'