Binnenland10 okt '18 16:22

Burgemeester Nijmegen sceptisch over toezegging Grapperhaus

Auteur: BNR Webredactie

Een spoor drugsafval van 9 kilometer lengte door Nijmegen. En ook nog eens levensgevaarlijk. Minister Grapperhaus beloofde vanmiddag dat hij zwaar gaat inzetten op het opsporen van drugslozingen. 'Dit moet de wereld uit', zegt de minister die extra geld en mankracht belooft om de dumping van drugsafval aan te pakken. Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen hoopt dat dat nieuw geld is en niet wat Grapperhaus al vrijmaakte in de rijksbegroting.

Is er een verschuiving gaande naar synthetische drugs? 'We hebben er veel meer aandacht voor, dus dan ga je ook meer zien'. Is er dan een provinciale verschuiving nu in Brabant harder opgetreden wordt? 'Dat durf ik niet te zegen, feit is dat het toeneemt. We merken de laatste jaren steeds meer afval van synthetische drugs'. Al met al is Bruls weinig optimistisch over de toezegging van Grapperhaus. Als het geld niet uit de Rijksbegroting afkomstig is, 'dan is Sinterklaas vroeg het land in gekomen'.

2018-10-10 02:19:02 NIJMEGEN - De politie doet onderzoek naar een drugslozing aan de Weezenhof in Nijmegen. Een vrachtwagen heeft daar een chemische stof gelekt, waarschijnlijk restafval van een drugslab. ANP GINOPRESS
2018-10-10 02:19:02 NIJMEGEN - De politie doet onderzoek naar een drugslozing aan de Weezenhof in Nijmegen. Een vrachtwagen heeft daar een chemische stof gelekt, waarschijnlijk restafval van een drugslab. ANP GINOPRESS ( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen