Binnenland30 okt '18 07:55Aangepast op 30 okt '18 21:17

Mogelijk toch doorstart MC Slotervaart

Auteur: BNR Webredactie

Eind deze week is er duidelijkheid over het failliete MC Slotervaartziekenhuis. Dit zegt zorgondernemer en overnamekandidaat Sinan Belhawi, één van de drie serieuze gegadigden voor de overname van het ziekenhuis, op BNR Nieuwsradio. 'We zijn er dag en nacht mee bezig, we moeten het Slotervaart redden, het is geen one man show, het is een hundred men show'.

Lees ook:: Alle berichtgeving over de MC ziekenhuizen

Volgens Belhawi is het te 'belachelijk voor woorden' dat een verzekeraar bepaalt of een ziekenhuis wel of niet de deuren moet sluiten. Ook zegt hij dat dit een unieke kans is: 'Het old boys network heeft gefaald om dit overeind te houden, wij kunnen als innovatoren het verschil maken.' Hoe denkt Belhawi dat te doen? Door te snijden in de kosten, door een focus op behandelingen die winstgevend zijn. 'We willen het ziekenhuis ondernemend maken, dat als in de toekomst één afdeling het niet redt, niet meteen het hele ziekenhuis omvalt.' 'De investeerders zijn serieus', zegt Belhawi, die de kans heel groot acht dat dit gaat lukken. Hij zegt open te staan voor alle partijen die 'hier iets mee willen doen' en gaat deze week een serieus bod uitbrengen. De curator bevestigt dat hij met drie serieuze kandidaten in gesprek is. 'Het ziekenhuis moet snel weer open'.

AMSTERDAM - Patienten verlaten het MC Slotervaart.Het ziekenhuis moet 50 patiënten herplaatsen naar andere ziekenhuizen nadat het eerder failliet verklaard is. ANP ROBIN UTRECHT
AMSTERDAM - Patienten verlaten het MC Slotervaart.Het ziekenhuis moet 50 patiënten herplaatsen naar andere ziekenhuizen nadat het eerder failliet verklaard is. ANP ROBIN UTRECHT ( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen