Binnenland13 dec '18 16:21Aangepast op 13 dec '18 16:38

Rekenkamer: geen snelle wederopbouw Sint Maarten

Auteur: BNR Webredactie

Zorgvuldigheid en snelheid zitten elkaar in de weg, zegt Francine Giskes, lid van het college van de Algemene Rekenkamer. Giskes reageert op het rapport van de Rekenkamer, die concludeert dat er, een jaar na orkaan Irma, nauwelijks zichtbare resultaten zijn geboekt bij de wederopbouw van Sint Maarten.

'Er zijn veel plannen gemaakt, er is 15 miljoen euro uitgegeven en dat is niet veel. Dat komt door de vrij ingewikkelde structuur die is opgezet.' Gekozen is om het geld via de Wereldbank toe te wijzen en die stelt eisen waar Sint Maarten nog niet goed aan kan voldoen. 'Organisatorisch blijken er nogal wat achterstanden en onregelmatigheden te zijn, waardoor die 470 miljoen, bedoeld voor structurele opbouw, niet vrijkomt.' Volgens Giskes moet er een goed kader zijn voor wat Sint Maarten nodig heeft en is dat er nog niet.

LUISTER OOK: Nederlandse bedrijven moeten belangrijke rol spelen bij wederopbouw Sint Maarten

PHILIPSBURG - Schade door orkaan Irma aan het  Pasanggrahan hotel in de hoofdstad van Sint Maarten een half jaar nadat de orkaan over het eiland raasde. ANP XTRA JASPER JUINEN
PHILIPSBURG - Schade door orkaan Irma aan het Pasanggrahan hotel in de hoofdstad van Sint Maarten een half jaar nadat de orkaan over het eiland raasde. ANP XTRA JASPER JUINEN ( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen