Binnenland2 jan '19 12:03Aangepast op 2 jan '19 13:57

Geen verbod vreugdevuur uit angst voor rellen

Auteur: BNR Webredactie

Bronnen rond de Haagse burgemeester Krikke zeggen dat de angst voor relletjes heeft meegewogen in het besluit om het vreugdevuur, dat de vonkenregen veroorzaakte, te laten doorgaan. Voor Oud en Nieuw was er contact tussen de bouwers van de brandstapel en de gemeente. De bouwers gaven toen toe dat de stapel hoger was dan mocht, maar de gemeente besloot de vreugdevuren toch door te laten gaan, mede om ongeregeldheden te voorkomen.

Niet alle schade, veroorzaakt door de vonkenregen in Scheveningen met Oud en Nieuw, wordt door verzekeraars vergoed. Schade aan huizen is wel gedekt, maar bij auto's hangt het van het soort verzekering af, zegt het Verbond van Verzekeraars. Ook veel fietsen raakten beschadigd, en die schade kan meestal niet op de verzekering worden verhaald. De omvang van de schade is nog onbekend doordat verzekeraars nog geen totaalbeeld van alle schadeclaims hebben. Volgens het Verbond gaat het voornamelijk om veel kleine schades en enkele woningbranden.

2019-01-01 11:26:02 SCHEVENINGEN - Brandweer bezig met nablussen de dag na de vonkenregen bij de boulevard van Scheveningen die ontstond door het vreugdevuur op het strand. Door de wind waaide er vliegvuur over het strand er door de straten. ANP BART MAAT
2019-01-01 11:26:02 SCHEVENINGEN - Brandweer bezig met nablussen de dag na de vonkenregen bij de boulevard van Scheveningen die ontstond door het vreugdevuur op het strand. Door de wind waaide er vliegvuur over het strand er door de straten. ANP BART MAAT ( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen