Binnenland16 jan '19 16:48

Kamerleden eisen hertoetsing ING-topman

Auteur: BNR Webredactie

Kamerleden pleiten voor een hertoetsing van de ING-bestuurders. Ook gaan er geluiden op om ING-topman Ralph Hamers te vervolgen. De Kamer debatteerde vandaag over het witwas-schandaal bij ING. Een zware delegatie van ministers - Hoekstra, Grapperhaus én Dekker - was erbij. Minister Hoekstra heeft een onderzoek beloofd.

Volgens politiek verslaggever Sophie van Leeuwen vinden veel Kamerleden het onbegrijpelijk dat niemand vervolgd wordt en willen ze weten wie in het kabinet verantwoordelijk was voor die schikking. De PVV eist een hertoetsing van Ralph Hamers, het CDA eist een standaard hertoetsing bij grote schikkingen - dit om tegemoet te komen aan de maatschappelijke onvrede. Minister Hoekstra verwijst naar de toezichthouders DNB en de ECB en zegt dat die informatie vertrouwelijk is en dat de toezichthouder die niet met hem kan delen. Toch belooft hij een onderzoek.

2019-01-16 12:03:14 DEN HAAG - (VLNR) Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid (CDA), Minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming (VVD) en Minister Wopke Hoekstra van Financi‘n (CDA) tijdens het debat in de Tweede Kamer over het faciliteren van witwassen door Nederlandse banken. ANP BART MAAT
2019-01-16 12:03:14 DEN HAAG - (VLNR) Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid (CDA), Minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming (VVD) en Minister Wopke Hoekstra van Financi‘n (CDA) tijdens het debat in de Tweede Kamer over het faciliteren van witwassen door Nederlandse banken. ANP BART MAAT ( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen