Binnenland17 jan '19 16:24Aangepast op 17 jan '19 17:10

Nog veel ruis in de Zaak Boersma

Auteur: BNR Webredactie

Het is onduidelijk waar het Openbaar Ministerie FD-correspondent Ans Boersma van verdenkt. Boersma is door Turkije uitgezet doordat ze banden zou hebben met de Syrische strijdgroep Al-Nusra, dat als een terreurorganisatie wordt aangemerkt. De zaak kwam aan het rollen nadat Nederland Turkije had ingelicht over Boersma. Volgens het OM wordt Boersma niet verdacht van een terroristisch misdrijf. 'Ik vind dit een heel bijzondere situatie,' zegt buitenlandwoordvoerder van het CDA Martijn van Helvert die vragen gaat stellen.

Het Openbaar Ministerie zei wel dat Boersma verdachte is in een groter onderzoek van Justitie. Volgens Boersma heeft haar uitzetting mogelijk te maken met de relatie die ze tot de zomer van 2015 had met een Syriër die eind vorig jaar in Nederland is gearresteerd. Dit liet de hoofdredactie van Het Financieele Dagblad donderdagmiddag weten in een verklaring op de website van de krant. De FD-hoofdredactie wil volledige opheldering van het ministerie van Justitie en het ministerie van Buitenlandse Zaken hoe het kan dat gegevens van een Nederlandse journalist op deze manier met Turkse opsporingsdiensten worden gedeeld, zonder dat dit bekend is bij Buitenlandse Zaken.

LUISTER OOK: FD-journaliste het land uitgezet

LUISTER OOK: OM verdenkt Boersma, maar niet van terrorisme

2019-01-17 13:24:40 DEN HAAG - Minister Ferdinand Grapperhaus, minister van Justitie en Veiligheid, geeft een reactie op de uitzetting van Ans Boersma. Turkije heeft de correspondent van het Financieele Dagblad het land uitgezet. ANP REMKO DE WAAL
2019-01-17 13:24:40 DEN HAAG - Minister Ferdinand Grapperhaus, minister van Justitie en Veiligheid, geeft een reactie op de uitzetting van Ans Boersma. Turkije heeft de correspondent van het Financieele Dagblad het land uitgezet. ANP REMKO DE WAAL (ANP / REMKO DE WAAL)

Gerelateerde artikelen