Binnenland23 jan '19 16:35Aangepast op 23 jan '19 19:35

Staatssecretaris Harbers moet donderdag alsnog met brief komen voor debat kinderpardon

Auteur: BNR Webredactie

Het kinderpardon blijft de gemoederen bezighouden in de Tweede Kamer. Er wordt geruzied over een brief, een debat en een uitzet-stop. Staatssecretaris Harbers zou vandaag schriftelijk reageren op de draai die het CDA deze week maakte rondom het kinderpardon. Die brief kwam niet, maar moet donderdag alsnog komen.

Het uitzetten van kinderen gaat elke dag door. De oppositie in de Tweede Kamer wil zo snel mogelijk een debat om ervoor te zorgen dat het uitzetten van kinderen stopt, legt politiek verslaggever Sophie van Leeuwen uit. 'Het CDA is de afgelopen week gedraaid, de coalitie is nu verdeeld en opeens is er een Kamermeerderheid die het kinderpardon wil versoepelen.' Staatssecretaris Harbers heeft beloofd schriftelijk te reageren op de draai van het CDA. Die brief zou vandaag komen, maar is uitgesteld tot vrijdag, terwijl de uitzettingen doorgaan. 'Dat leidde tot veel gekibbel. Het kabinet moet morgen alsnog met die brief van Harbers komen zodat mogelijk morgen alsnog dat democratische debat over uitzetten kan plaatsvinden.'

LUISTER OOK |: Elk weekend ruzie in het kabinet

LUISTER OOK |: VVD moederziel alleen bij kinderpardon

Nemr en presentator Tim Hofman brachten in december 2018 ruim 250.00 handtekeningen in een bolderkar naar de Tweede Kamer voor een ruimer kinderpardon.
Nemr en presentator Tim Hofman brachten in december 2018 ruim 250.00 handtekeningen in een bolderkar naar de Tweede Kamer voor een ruimer kinderpardon. ( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen