Binnenland24 jan '19 17:43

Grote zorgen over tempo reorganisatie Bronovo-ziekenhuis

Auteur: BNR Webredactie

Het Bronovo-ziekenhuis gaat definitief sluiten. Vanaf 1 juli dit jaar gaat het ziekenhuis al in de weekenden dicht. Dan gaat alle acute zorg naar het Westeinde ziekenhuis. Het Bronovo gaat helemaal dicht tussen 2020 en 2024. Een meerderheid van het personeel steunt de beslissing. Maar over het tempo van de reorganisatie, zijn grote zorgen.

Zo bestaat de kritiek dat het Westeinde ziekenhuis nu nog niet zo goed functioneert en dat daar de faciliteiten en voorzieningen niet voldoende zijn. Paul Doop, voorzitter van het bestuur van het Haaglanden Medisch Centrum, begrijpt de kritiek. 'De mensen hebben gelijk als ze zeggen: het Westeinde is een ziekenhuis dat er al dertig of veertig jaar staat. Daar moet het nodige aan gebeuren. Dat klopt, en dat gaan we ook doen.'

LUISTER OOK | : Haaglanden Medisch Centrum Bronovo sluit vrijwel zeker over twee jaar

Bastiaan Sorgdrager (links), voorzitter Medische Staf en  Paul Doop, voorzitter raad van bestuur tijdens de persbijeenkomst over de toekomst van Haaglanden Medisch Centrum. Het bestuur geeft uitsluitsel aan het personeel en inwoners van Den Haag over de toekomst van het Bronovo-ziekenhuis.
Bastiaan Sorgdrager (links), voorzitter Medische Staf en Paul Doop, voorzitter raad van bestuur tijdens de persbijeenkomst over de toekomst van Haaglanden Medisch Centrum. Het bestuur geeft uitsluitsel aan het personeel en inwoners van Den Haag over de toekomst van het Bronovo-ziekenhuis. ( ANP)

Gerelateerde artikelen