Binnenland6 feb '19 16:22

Koolmees onder vuur om pensioenbrief

Auteur: BNR Webredactie

De oppositie reageert furieus op de pensioenbrief van minister Wouter Koolmees. Een kernbom en een provocatie noemt de oppositie het. De minister ligt vandaag onder vuur omdat hij - desnoods zonder de vakbonden - wil opschieten met zijn pensioenhervorming. 'De oppositie gaat flink tekeer,' zegt politiek verslaggever Sophie van Leeuwen die het debat in de Tweede Kamer volgt.

De oppositie voelt zich genegeerd, zegt Van Leeuwen, op zeker moment sloeg een groep geüniformeerde actievoerders op tafel en verliet demonstratief de zaal. De vakbonden willen toch weer praten met Koolmees, maar die lijkt geen krimp te geven. Koolmees noemt de brief 'geen mes in jullie rug', 'geen middelvinger' en 'geen bokshandschoen, maar een uitgestoken hand.' Koolmees heeft verschillende plannen: afschaffing van een doorsnee-premie, een individueel pensioen waarbij mensen in één keer een bedrag kunnen opnemen, maar hij heeft wél steun nodig. Vooralsnog blijft Koolmees op z'n standpunt.

LUISTER OOK: Heropen debat over pensioen en arbeidsongeschiktheid zzp'ers

LUISTER OOK: Koolmees zadelt miljoenen mensen op met pensioengat

2019-02-06 14:10:46 DEN HAAG - Overheidspersoneel verlaat demonstratief de publieke tribune tijdens het algemeen overleg over pensioenonderwerpen in aanwezigheid van minister Koolmees. 
ANP LEX VAN LIESHOUT
2019-02-06 14:10:46 DEN HAAG - Overheidspersoneel verlaat demonstratief de publieke tribune tijdens het algemeen overleg over pensioenonderwerpen in aanwezigheid van minister Koolmees. ANP LEX VAN LIESHOUT ( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen