Binnenland12 feb '19 17:37Aangepast op 25 feb '19 09:51

Speelgoedketen Intertoys vraagt uitstel van betaling

Auteur: BNR Webredactie

Speelgoedketen Intertoys vraagt uitstel van betaling aan. De grootste speelgoedketen van Nederland was al langer een probleemketen, nu lijkt het doek definitief te vallen voor 250 eigen winkels en 100 franchisebedrijven.

Intertoys was lang onderdeel van het Blokkerconcern, die verkocht de keten aan een Britse investeringsmaatschappij. Volgens analist Rob Jansen is er het nodige geprobeerd om de boel weer op de rails te krijgen zoals personeelscursussen en het tegen dumpprijzen verkopen van oude voorraden, maar 'Dat mocht niet baten. De afgelopen 10 jaar zijn de speelgoedverkopen gehalveerd, daar is niet tegenop te saneren'.

2019-02-12 16:54:25 DEN HAAG - Een filiaal van Intertoys. Speelgoedwinkelketen Intertoys heeft uitstel van betaling aangevraagd voor zijn Nederlandse activiteiten. Het bedrijf kampt naar eigen zeggen met aanhoudende zware marktomstandigheden, waardoor een ,,stevige herstructurering'' van de organisatie noodzakelijk is. ANP BART MAAT
2019-02-12 16:54:25 DEN HAAG - Een filiaal van Intertoys. Speelgoedwinkelketen Intertoys heeft uitstel van betaling aangevraagd voor zijn Nederlandse activiteiten. Het bedrijf kampt naar eigen zeggen met aanhoudende zware marktomstandigheden, waardoor een ,,stevige herstructurering'' van de organisatie noodzakelijk is. ANP BART MAAT ( ANP)

Gerelateerde artikelen