Binnenland19 mrt '19 11:46Aangepast op 19 mrt '19 12:49

OM houdt 'ernstig rekening' met terroristisch motief aanslag Utrecht

Auteur: BNR Webredactie

Het OM zegt alsnog 'ernstig rekening' te houden met een terroristisch motief inzake de schietpartij in Utrecht waarbij drie doden vielen. Aanleidingen voor de verdenking van terrorisme zijn een in de vluchtauto gevonden briefje en de aard van het feit. Het OM verklaarde eerder dat tot nu toe 'geen enkele relatie is gebleken' tussen hoofdverdachte Gökmen T. en de slachtoffers. De politie en het OM gaan dinsdag verder met het onderzoek. Ook andere motieven worden niet uitgesloten.

LUISTER OOK: Meerdere gewonden bij schietpartij Utrecht

In een tram op het 24 Oktoberplein in Kanaleneiland schoot T. op verschillende mensen, daarbij vielen 3 doden en vijf gewonden. Bij de schietpartij in Utrecht maandag is ook een 28-jarige man uit Utrecht gedood.

De andere twee dodelijke slachtoffers waren al bekend, een 49-jarige man uit Utrecht en een 19-jarige vrouw uit Vianen. Drie mensen raakten zwaargewond. Het zijn een 20-jarige vrouw uit Utrecht, een 21-jarige vrouw uit Nieuwegein en een 74-jarige man uit De Meern.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) gemeld. Het OM meldt verder dat agenten vandaag zichtbaar in de wijken aanwezig zullen zijn, de verdachten zitten nog vast en zullen verder worden verhoord.

Politie op het 24 Oktoberplein, de dag na de aanslag waarbij drie mensen om het leven kwamen.
Politie op het 24 Oktoberplein, de dag na de aanslag waarbij drie mensen om het leven kwamen. ( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen