Binnenland28 mrt '19 13:01Aangepast op 28 mrt '19 13:38

Onderzoeksraad voor Veiligheid: 'Te veel aandacht voor dader, te weinig voor de samenleving'

Auteur: BNR Webredactie

Zorg voor de dader was belangrijker dan veiligheid voor de samenleving. Dat concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid over verkrachter en moordenaar Michael P. Wat weegt zwaarder: de zorg voor een dader van een misdrijf of de bescherming van de samenleving tegen die dader?

In het geval van Michael P., de moordenaar en verkrachter van Anne Faber, was de balans niet goed. Er was te veel aandacht voor de dader, te weinig bescherming voor de samenleving. Dat concludeert Tjibbe Joustra van de Onderzoeksraad voor Veiligheid vandaag. Verslaggever Harmen van der Veen spreekt met Joustra en wil weten hoe dit mogelijk is.

LUISTER OOK: Dekker: 21 gevangenen waren onterecht op vrije voeten

LUISTER OOK: Risico's Michael P. niet in beeld

2019-03-28 13:27:54 DEN HAAG - Tjibbe Joustra, voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, geeft toelichting op het rapport over forensische zorg en de zaak van Michael P. ANP BART MAAT
2019-03-28 13:27:54 DEN HAAG - Tjibbe Joustra, voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, geeft toelichting op het rapport over forensische zorg en de zaak van Michael P. ANP BART MAAT ( ANP)

Gerelateerde artikelen