Binnenland4 apr '19 06:00Aangepast op 4 apr '19 07:46

Minister van Defensie Ank Bijleveld krijgt dikke onvoldoende van defensiepersoneel

Auteur: BNR Webredactie

Defensiepersoneel geeft minister van Defensie Ank Bijleveld een dikke onvoldoende. Dat blijkt uit een enquête die BNR heeft uitgevoerd onder vakbondsleden van Defensie. Bijleveld en staatssecretaris Barbara Visser krijgen beiden gemiddeld een 4 toebedeeld. Uit het onderzoek ontstaat een beeld van zeer ontevreden militairen: ze zijn verontwaardigd over hun loon en het feit dat er zo veel vacatures openstaan.

Volgens voorzitter Anne-Marie Snels van de militaire vakbond AFMP, bevestigt de enquête ander onderzoek naar de tevredenheid van defensiepersoneel. Ze pleit ervoor dat de minister snel geld vrijmaakt voor betere salarissen en het vertrouwen probeert terug te winnen. Snels vreest voor een leegloop bij Defensie. Nu zijn tussen de 75 en 80 procent van de militaire arbeidsplekken bezet. Volgens Snels is niet alleen de werkdruk daardoor te hoog, maar komt uiteindelijk ook de nationale veiligheid ook in gevaar.

Document: Enquête Defensie totaal PDF.pdf

LUISTER OOK: Militairen voelen zich niet gehoord door de minister

Koning Willem-Alexander tijdens een werkbezoek aan de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel, de thuislocatie van het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando.
Koning Willem-Alexander tijdens een werkbezoek aan de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel, de thuislocatie van het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando. ( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen