Binnenland11 jun '19 08:36Aangepast op 11 jun '19 09:55

Weer politieke ophef in toeslag-dossier

Auteur: BNR Webredactie

De Belastingdienst heeft afgelopen weekend ouders die de dupe zijn van fouten met de kinderopvangtoeslag benaderd voor persoonlijke gesprekken. Volgens Trouw en RTL Nieuws was dat achter de rug van de advocaat om. De woordvoerder van staatssecretaris Menno Snel laat BNR echter weten dat hier geen sprake van is en dat de advocaat welkom is bij de gesprekken.

Opnieuw politieke ophef rondom het kinderopvangtoeslagdossier. De Belastingdienst zou buiten medeweten van de advocaat om ouders hebben benaderd. CDA, SP en GroenLinks hebben schriftelijke spoedvragen gesteld. 'Wij willen voorkomen dat die ouders in het gesprek overrompeld worden of een zwijgplicht opgelegd krijgen', zegt Tweede Kamerlid voor de SP Renske Leijten. 'Wij zijn het zat aan het worden, we moeten eraan trekken en sleuren. Er komt maar geen oplossing en het kost tonnen belastinggeld'.

De advocaat van de ouders van wie de kinderopvangtoeslag onterecht is stopgezet, is welkom bij de gesprekken die staatssecretaris Snel vanmiddag met een aantal ouders heeft, evenmin is er sprake van een geheimhoudingsplicht of afkooppraktijken, zegt een woordvoerder van de staatssecretaris tegen BNR.

ANP KOEN VAN WEEL
ANP KOEN VAN WEEL (ANP)

Gerelateerde artikelen