Binnenland30 jul '19 10:40Aangepast op 30 jul '19 16:46

Onderzoek naar twee voormalig hoofdofficieren OM

Auteur: BNR Webredactie

De Rijksrecherche onderzoekt mogelijk strafbaar handelen van de twee voormalig hoofdofficieren van het Openbaar Ministerie. Het College van procureurs-generaal besloot een oriënterend feitenonderzoek in te stellen naar de twee hoofdofficieren Marc van Nimwegen van het parket Rotterdam en Marianne Bloos van het functioneel parket. De twee hadden een relatie met elkaar, maar verzwegen dat.

Eerder dit jaar verscheen het rapport van de commissie-Fokkens, die een reeks interne perikelen in de hogere regionen van het OM onderzocht. Vorige maand werd nog een hoofdstuk openbaar gemaakt, dat eerder achtergehouden werd vanwege 'privacygevoelige informatie'. Dit hoofdstuk is de directe aanleiding voor het onderzoek, meldt het College.

Het College wil ook het dienstverband van beide hoofdofficieren beëindigen, liet het dinsdag weten.

Het onderzoek richt zich voor beiden op het gebruik van door het OM aangeboden en betaalde diensten zoals het gebruik van een dienstauto met chauffeur, het maken van afspraken in hotels en restaurants en het om- en bijboeken van een terugvlucht en hotelovernachting tijdens een conferentie in 2012 in Thailand waar beiden waren.

( ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen