Binnenland18 sep '19 07:30

'Kabinet speelt met cijfers energierekening'

Auteur: BNR Webredactie

Het kabinet jubelde gisteren dat de energie-belastingen voor bijna iedereen in 2020 omlaag gaan. Gemiddeld komt dan per maand neer op een tientje. Maar ten opzichte van 2018, het jaar dat we te maken kregen met een behoorlijke verhoging van onze energierekening, betalen we nog steeds meer, zo blijkt uit een berekening die de vergelijkingssite pricewise.nl en gaslicht.com voor BNR maakte.

'Er is een vermindering van de belastingdruk in de korting, maar de tarieven van de belasting zelf stijgen', zegt directeur van PriceWise, Hans de Kok. Gaslicht.com zegt dat het kabinet rekent met lagere gemiddelden dan wat de meeste huishoudens in de praktijk verbruiken. Daardoor lijkt die verlaging groter dan die in de praktijk voor de meeste mensen is. Daarnaast zegt De Kok dat het belangrijk is dat je zelf checkt hoe jouw rekening zal veranderen want 'een gemiddelde energieconsument bestaat niet.'

LUISTER OOK: D66 wil aanpassing Woningwet

LUISTER OOK: 'Lagere energierekening loze belofte'

Gaslicht.com zegt dat het kabinet rekent met lagere gemiddelden dan wat de meeste huishoudens in de praktijk verbruiken. Daardoor lijkt die verlaging groter dan die in de praktijk voor de meeste mensen is.
Gaslicht.com zegt dat het kabinet rekent met lagere gemiddelden dan wat de meeste huishoudens in de praktijk verbruiken. Daardoor lijkt die verlaging groter dan die in de praktijk voor de meeste mensen is. (ANP KOEN VAN WEEL)

Gerelateerde artikelen