Binnenland18 sep '19 10:47

Miljoenenontbijt: Van Nieuwenhuizen reageert op kritiek Aboutaleb

Auteur: BNR Webredactie

Rotterdamse ondernemers geven het kabinet complimenten voor de Miljoenennota. Dat bleek vanochtend tijdens het traditionele 'Miljoenenontbijt' in theater De Doelen. Maar er was ook stevige kritiek. Met name van burgemeester Aboutaleb. Hij wil meer geld voor agenten, leraren en mensen in de zorg.

Aboutaleb noemt het 'publieke verarming', omdat mensen in de publieke sector te weinig geld krijgen. Het lerarentekort en de te lage lerarensalarissen zijn daar een voorbeeld van. Minster Cora van Nieuwenhuizen was ook bij het ontbijt aanwezig. Zij reageert op de kritiek. 'Altijd mogelijk dat we toch iets over het hoofd hebben gezien dat nog beter kan', zegt Van Nieuwenhuizen.

LUISTER OOK: Prinsjesdag 2019

Burgemeester Aboutaleb is in de Doelen aanwezig bij het Miljoenenontbijt. Ondernemers en studenten uit de regio bespreken tijdens het ontbijt de financiële gevolgen van de Miljoenennota voor Rotterdam.
Burgemeester Aboutaleb is in de Doelen aanwezig bij het Miljoenenontbijt. Ondernemers en studenten uit de regio bespreken tijdens het ontbijt de financiële gevolgen van de Miljoenennota voor Rotterdam. (ANP LEX VAN LIESHOUT )

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen