Binnenland20 sep '19 10:39

Hevige brand in vier Tilburgse bedrijfspanden, nog niet onder controle

Auteur: BNR Webredactie

De hevige brand in vier Tilburgse bedrijfspanden is nog niet onder controle. Die ontstond vannacht in een bakkerij, maar inmiddels is het vuur overgeslagen naar drie panden ernaast. Ook waren er explosies te horen, mogelijk omdat één van de bedrijven olie opslaat. De brandweer is massaal aanwezig.

De brandweer is nog niet brand meester. De brand is 's nachts uitgebroken op een bedrijventerrein. Dat zorgt er waarschijnlijk voor dat er niemand aanwezig was en er dus geen slachtoffers zijn gevallen.

'Er worden op dit moment geen schadelijke stoffen in de lucht gemeten. Maar rook is niet veilig dus we adviseren mensen uit de rook te blijven', zegt Louise Schneider van Veiligheidsregio Midden- en West Brabant. Verder wordt geadviseerd om geen roetdeeltjes aan te raken en als je dat wel moet doen daarna goed je handen te wassen.

LUISTER OOK: D66 wil maatregelen tegen stalbranden

LUISTER OOK: Bergers bezorgd over 'cocktail gevaarlijke stoffen' brand elektrische auto

Op een industrieterrein aan de Zevenheuvelenweg in Tilburg woedt een grote brand. De brand is ontstaan in een bakkerij, waarna het oversloeg naar omliggende panden.
Op een industrieterrein aan de Zevenheuvelenweg in Tilburg woedt een grote brand. De brand is ontstaan in een bakkerij, waarna het oversloeg naar omliggende panden. (ANP ROB ENGELAAR)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen